Ny drakt

Publisert

På bilde fra venstre: Børre Jacobsen Kristin Saga og Marthe Kristine Holst.

Med byggingen som har pågått siste tiden, så har hele kvartalet forskjønnet Larvik, sier Marte Holst, salgssjef, Quality Hotel Grand Larvik.

Vi er på bedriftsbesøk hos Grand Hotel i Larvik. Marte Holst tar oss med på en omvisning på hotellet som har fått ny drakt. Viser frem konferanserom, mingleområder og de gode arrangementsmulighetene.

Hotellet har konferansefasiliteter med plass til 200 mennesker, gode tekniske løsninger, med gode mingleområder og nye oppgraderte rom. Beliggenhet midt i hjerte av Larvik, rett ved havnen og sentrum.

 

Pakkhuset

Larvik har mange severdigheter, som Bøkeskog og ulike aktiviteter for hele familien i sommersesongen. Hotellets bryggerestaurant ved vannkanten, rett utenfor hotellet, har også gjestebrygge. Gode restauranter, kombinert med butikker og aktiviteter, gjør byen attraktiv for folk og næringsliv.

 

Inngangsporten til reiselivet

For mange unge er en jobb i reiselivet inngangen til arbeidslivet. En fin mulighet for å få kunnskap og jobbe i en bransje som er med å forme fremtiden innenfor digitalisering og bærekraft.

Kristin Saga håper de unge ser verdien av å få seg en sommerjobb, og alle de mulighetene som en av landets viktigste fremtidsnæringer kan by på.

-Sommeren kan gi en smakebit på hva en kan lære og få være med på i reiselivet, sier regiondirektør Kristin Saga.

-Eldre har mye kompetanse, og innenfor reiseliv er det muligheter, ikke bare for de unge, sier Saga.

 

NHOs Veikart for fremtidens næringsliv

NHOs Veikart for fremtidens næringsliv viser at vi må skape 250 000 nye arbeidsplasser i privat sektor for å trygge velferden. Opplevelsesbasert reiseliv er en av fremtidens verdikjeder i vår region. Skal reiselivet vokse, er det behov for gode og forutsigbare rammebetingelser. For lykkes trenger jobbskaperne hjelp fra politikerne.

For å bedre rekrutteringen til reiselivet, ber vi politikere tilrettelegge for å:

  • Styrke rådgivningstjenesten og karriereveiledningen slik at barn og ungdom får god og balansert kunnskap om yrkesfagene – herunder mulighetene for videreutdanning og karriere.
  • Sikre at det er gode samarbeidskonstellasjoner mellom alle ungdomsskoler og næringslivet.
  • Praktiske fag, som mat og helse, må prioriteres slik at faglærere får mulighet for videreutdanning og kursing.
  • Ta initiativ til at skoler i spesielt reiselivsvennlige kommuner tilbyr valgfaget reiseliv i ungdomsskolen. Skoler som ønsker å satse på dette, bør tilgodeses ekstra økonomiske ressurser for gjennomføring.
  • Prioritere videreføring av ordningen bedriftsinterne opplæringsmidler (BIO-midler).
  • Styrke og videreutvikle fagskoletilbudet, herunder reiselivsbaserte fag og emner.
  • Sørge for at fylkets mangfoldige attraksjoner gir vekselvirkning til hverandre, slik at besøkende kan bli værende lenger og få en helhetlig reiselivsopplevelse i hele vårt fylke.
  • Støtte tiltak for å markedsføre regionen både nasjonalt og internasjonalt.