Bedrifter som Kragerø resort gir liv i bygd og by

Publisert

Bedriftsbesøk Kragerø resort

Regiondirektør Kristin Saga og Espen Westlie, administrerende direktør Kragerø resort. Foto: NHO

Kompetanse, kraft og mobilitet var tema da Kristin Saga var på bedriftsbesøk hos Kragerø Resort på Stabbestad

Hotelldirektør Espen Westlie fortalte om ansatte fra mange ulike nasjonaliteter og hvordan de jobbet med kultur og ledelse. Her jobber kokker som er lidenskapelig opptatt av matopplevelser. Hotelldirektøren har arbeidet med reiseliv i Thailand i mange år, før han startet som hotellsjef i Kragerø.

Et hav av aktiviteter

Hotellet tilbyr en rekke opplevelser, i samarbeid med lokale samarbeidspartnere. Leie av sykler, tennisbane, kajakkutleie, beachvolleybane, og golfbanen vis á vis hotellet og selvfølgelig spa med utsikt over skjærgården. Kragerø resort er en kystperle, med god restaurant hvor kjøkkensjefen setter sammen retter med sesongens råvarer som handles lokalt.

For hotell- og reiseliv er gode rammebetingelser viktig. Westlie forteller hva som er viktig for hans bedrift, for å sikre videre vekst og arbeidsplasser i Kragerø. Strømpriser, gode veier og kollektivtilbud ble diskutert under bedriftsbesøket i Kragerø. Å forenkle kvalifiseringsprosesser for hoteller og reiselivet, vil gjøre det enklere å være med i anbudsprosesser.

Viktige innspill fra Kragerø Resort:

  • Forenkle anbudsprosessene, som Doffin
  • Kollektivtransport, ferje og vei må tilpasses folk som skal til og fra jobb
  • Forutsigbarhet

Tusen takk for hyggelig bedriftsbesøk hos Kragerø resort!