NHO

Innhold

Larviksbedriften Jotron har hatt stor nytte av NHOs lokale advokat

Nyhet, NHO Vestfold og Telemark

Publisert

Helene og Merete.

MEDSPILLER: NHO-advokat Helene Naper (t.v) er en god støttespiller for Merete Berdal, administrerende direktør i Larvik-selskapet Jotron AS. Foto: Elisabeth Jølstad.

– Det er lav terskel for å kontakte NHO-advokaten. Det setter jeg stor pris på, sier Merete Berdal, administrerende direktør i Jotron AS.

Å drive bedrift betyr ikke bare at du skal være god på det du gjør. Det betyr også at du har ansvar for å følge lovverket.

– Innimellom dukker det opp arbeidsrettslige spørsmål som vi ikke alltid vet svaret på. Da føles det trygt å kunne ringe til vår regionale NHO-advokat og spørre om råd, sier Merete Berdal.

 

Advokattjenesten er inkludert i medlemskapet

Berdal er administrerende direktør i Jotron AS, en bedrift med cirka 165 ansatte. En HR-sjef og en HR-medarbeider sørger for at rutinene innenfor lønn og de ansattes rettigheter ivaretas. I tillegg ønsker Berdal selv å være involvert i prosessene som omfatter bedriftens viktigste verdier – nemlig de menneskelige ressursene.

Når HR-teamet står overfor utfordringer der de er usikre på arbeidsmiljøloven, tar de en telefon til NHO-advokaten som jobber regionalt. Det betyr at hun kjenner godt til dem fra før, og ikke trenger lang tid for å gi kvalifiserte råd. Advokattjenesten er inkludert i medlemskapet. Det kommer med andre ord ikke en ekstra faktura i slutten av måneden, uansett om Jotron har behov for bistand én eller fem ganger.

#205

BRYR SEG: Merete Berdal (t.h) setter stor pris på at Helene Naper er rask med tilbakemeldinger, og gjerne er fysisk tilstede for å drøfte ulike problemstillinger. Foto: Elisabeth Jølstad.

Advokaten kommer til deg – når du trenger det 

 Jeg er her for å brukes, sier regionadvokat Helene Naper. Hun er opptatt av å gi raske tilbakemeldinger, og det tar aldri mer enn ett døgn fra hun får en henvendelse til hun svarer. Regionkontoret til NHO ligger i Skien, og selv er Naper fra Larvik. Ofte er hun å treffe på vei til og fra bedriftene, uansett om disse ligger på Rauland, Notodden eller i Holmestrand 

– Det er noe eget å være fysisk tilstede i arbeidsrettslige prosesser som ofte handler om menneskeskjebner. Dette er mitt spesialfelt, og jeg brenner for å finne gode løsninger for medlemsbedriftene, sier hun. 

En advokat som bryr seg 

 Jeg opplever at Helene virkelig bryr seg om bedriften. Om hun kommer hit for å delta i møter, eller vi har kontakt over telefon, så setter hun seg raskt inn i situasjonen, forklarer Berdal. Situasjoner der Naper har bidratt med juridiskfaglige råd hos Jotron har for eksempel vært i avtaleverk og sluttavtaler. Dessuten har hun bidratt til at prosessene som leder opp til slike avtaler har vært i tråd med lovverket 
– Vi har hatt enorm nytte av Helenes ekspertise, sier den administrerende direktøren. 

Kontakt oss for alle spørsmål om medlemskap

#205

LOKALKJENT: NHO-advokat Helene Naper er godt kjent i Vestfold og Telemark, noe som er en stor fordel når hun bistår det lokale næringslivet. Foto: Elisabeth Jølstad.

 

Medlemskapet er mer enn arbeidsrett 

Et NHO-medlemskap inneholder flere verdiskapende fordeler. Fri advokathjelp innen arbeidshjelp er bare en av dem. I tillegg arrangerer regionkontoret kurs og konferanser og møteplasser der medlemsbedriftene får tilgang på verdifull informasjon som de ellers måtte ha brukt egne ressurser på å kartlegge.  

– Vi deltok på en del samlinger i forbindelse med GDPR (persondataforordningen) som bidro til å gjøre omleggingen enklere for oss, forteller Berdal. Disse arrangementene er også gode arenaer for å skape et nettverk i lokalområdet. Og gode nettverk, de kan være gull verdt. 

Som NHO-medlem får du blant annet disse fordelene:

  • Rådgiving fra våre advokater og eksperter om blant annet arbeidsmiljøloven, forsikringer, kontrakter og pensjonstilbud til ansatte.
  • Tilgang til politisk påvirkningskraft både lokalt og nasjonalt.
  • Hjelp fra NHOs regionkontor. De kjenner ditt nærmiljø og har lokale nettverk. 
  • Full tilgang til NHOs arbeidsgiverportal Arbinn.no. Dette er et verdifullt verktøy som hjelper deg i den daglige driften av din bedrift.
  • Bedriften blir også medlem i en landsforening/ bransjeforening. Her får du råd og hjelp i spørsmål som angår din bransje. De fleste tilbyr egne medlemsfordeler. 
  • Medlemspriser på kompetansehevende kurs for arbeidsgivere.

Visste du at:

  • Gründerbedrifter kan bli i medlem i NHO for 2000 kr i året.
  • De fleste medlemsbedrifter i NHO er små og mellomstore.