Look to Notodden!

Nyhet, NHO Vestfold og Telemark

Publisert

Hos Berget: Inge Flaten, Wenche Haugerud, Gry Fuglestveit, Kristin Saga, John Terje Veseth og Nuno Marques.

NHO Vestfold og Telemark har besøkt noen av Notoddens mest spennende bedrifter, og de imponerte regiondirektør Kristin Saga. Hun fikk lære mer om Berget, Keytouch Technology, IDEA Kompetanse og Optime Subsea.

Produkter i verdensklasse

Berget produserer kabler, elektronikk og finmekaniske deler til en rekke bransjer, blant annet til fly- og forsvarsindustrien, og en av de største kundene er Kongsberg Defence & Aerospace. Bedriftens leder Inge Flaten understreket behovet for flere fagfolk, og kunne fortelle at ufaglærte som søker seg hit, vil få god opplæring. Det stilles høye krav til presisjon og kvalitet i alle ledd, og alle delene som produseres hos Berget blir kvalitetssikret etter kundens spesifikasjoner.

Wenche Haugerud, leder for Keytouch Technology, fortalte om bedriftens utviklingsplaner og om det nye bærekraftige bygget som skal bygges på Høgås. Mye spennende kompetanse vil bli samlet i teknologiparken. Behovet for ingeniører og fagarbeidere innen mekanikk og elektronikk er stort også hos Keytouch.

Vi former og sliper diamanter

En god samarbeidspartner for næringslivet på Notodden er IDEA Kompetanse, som utdanner lærekandidater og lærlinger og tilrettelegger slik at mange kommer ut i fast jobb. Metodikken de bruker tar utgangspunkt i bedriftenes behov for kompetanse, og «diamanten» i logoen symboliserer hvordan IDEA bidrar til menneskers utvikling og fremgang. Administrerende direktør Marit Kasin og hennes medarbeidere kan vise til gode resultater, og i samarbeid med bedriftene på Notodden sørger de for at kandidatene både får rett kompetanse og arbeidstrening.

God vekst

Innovative Optime Subsea har hatt en betydelig vekst i et internasjonalt marked. Trond Løkka, en av grunnleggerne av Optime Subsea, er opptatt av å tenke annerledes. Optime Subsea leverer teknologi, til blant annet olje- og gassektoren. De er spesielt stolte av at de produserer alt selv – ned til minste detalj. En av storkontraktene deres er med Equinor.

Næringsoffensiv kommune

Teknologiparkene og bedrifter som samspiller og bygger kompetansemiljøer innenfor flere områder, er med på å gjøre Notodden attraktiv. Med på bedriftsbesøkene var også ordfører Gry Fuglestveit, varaordfører Nuno Marques og John Terje Veseth fra Notodden Utvikling AS og de står på for å tilrettelegge for bedriftene, slik at jobber sikres og skapes fremover. Tett dialog mellom lokale politikere og næringslivet er avgjørende slik at kommunen kan bidra med rammebetingelser som sikrer bedriftenes investeringer og videre vekst.