NHO

Innhold

NHO Vestfold og Telemark

Nyhet

Publisert

NHO Vestfold og Telemarks nettverkskveld 8. januar 2019

NHO Vestfold og Telemarks nettverkskveld 8. januar 2019

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen, stortingspolitikere, ordførere og våre medlemsbedrifter var samlet på NHO Vestfold og Telemarks nettverks kveld denne uken.

Næringspolitikk

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen fokuserte på vekst, omstilling og kompetanse i vår hverdag med digitalisering. Den nye teknologien gir oss mange muligheter som er viktig å følge opp ved å tilrettelegge med gode rammer for næringslivet. Norges velferd er avhengig av private bedrifter for å finansiere våre velferdsgoder.

Næringsministeren fremhevet prosessindustrien og Arena status som bidrar til at Grenland kan klare å nå sitt grønne, ambisiøse mål. Vi må være fremoverlente Temaet på NHOs årskonferanse er: vi og verden. Han avsluttet med å understreke hvor viktig EØS-avtalen er for Norge. Handel er viktig. Å si nei til EØS er å gamble med norske arbeidsplasser. 80% av alle varer vi selger til utlandet selges til EU.

 

Grønn verdiskaping

NHO Vestfold og Telemark brukte denne kvelden på å skape forståelse og stolthet for noen av de grønne mulighetene i regionens næringsliv. Store spørsmål om karbonfangst og muligheten for å bli verdens første klimanøytrale industriregion ble løftet opp. Biogass, som et alternativ til el og hydrogen. Mål om å sørge for mindre CO2-utslipp ved å satse på biodrivstoff hørte vi også om.

 

Våre medlemsbedrifter om en grønnere økonomi

Per Brevik fra HeidelbergCement fortalte i sitt innlegg om industrien i en grønnere økonomi. Bedriftene sitter på løsningene. Vi fikk høre om veien mot CO2-fangst i Brevik. Regjeringen kan velge å bidra med mange milliarder for å få ned utslippene og samtidig skape nye arbeidsplasser. Behovet for å redusere klimagassutslippene blir ikke mindre ettersom tiden går.

 

Norner

Bedriften Norner er medlem av klyngen som har fått arena status. Norner er et Industrial Green Tech ble presentert av Kjetil Larsen, administrerende direktør i Norner. Samarbeidet med store internasjonale bedrifter som Yara, Norcem, Eramet, Ineos, Inovyn, REC Solar og RHI Magnesita medfører grønnere produksjon. Mindre bedrifter, samt universitet og forskningsmiljø er med og finner tiltak som reduserer klimautslippene fra industrien.

 

Spennende prosjekter i vår region

Frode Halvorsen; Air Liquide Skagerak AS, holdt innlegg om biogass, som et alternativ til el og hydrogen. Deretter fikk vi høre om spennende prosjekter fra Biozin Holding ved styreleder Olav Falk-Pedersen. Det er mye spennende som skjer fremover i vår region.

 

Øyvind Lind-Fossen, NHOs informasjonssjef, ledet sofasamtalen hvor næringsministeren diskuterte blant annet diskuterte NHOs foreslåtte CO2-fond og grønne løsninger.

 

Tusen takk til alle som deltok og skapte engasjement og samtaler om næringspolitikk!