Årdal best i landet

Publisert

For 10 gang har NHO rangert landets mest næringsvennlige kommuner i Kommune-NM. Årdal kommune klatrer flest plasser fra fjorårets barometer, og har landets høyeste andel av sysselsatte med fagbrev.

Kommunen stiger flest plasser i Vestland, opp 46 plasser fra fjorårets kåring.  Det resulterer i at kommunen ligger på 50. plass nasjonalt og på listen som nummer 7 i Vestland. 
 
Årdal gjør det særlig bra kompetanse, hvor kommunen ligger på 5. plass nasjonalt. 
- At kommunen i tillegg kan smykke seg med å ha høyest andel sysselsatte med fagbrev i Norge, er verdifullt for regionen vår.  Det sier regiondirektør i NHO Vestlandet Helene Frihammer, som mener årets Kommune-NM gir gode indikasjoner for jobbskaping i vår region. 
Økt kompetanse er en forutsetning for omstillingen til en mer digital og grønnere fremtid.  
I møte med demografiske endringer, digitalisering og ny teknologi, og overgangen til et mer klimavennlig og bærekraftig samfunn, må vi satse på kompetanseutvikling for å skape et inkluderende arbeidsliv hvor folk og bedrifter lykkes. 
Fortsatt kompetansebygging vil bidra til konkurransedyktige bedrifter og trygge arbeidsplasser fremover, kommenterer Frihammer. 

Også på indikatoren arbeidsmarked gjør Årdal det bra med få arbeidsledige og lavt sykefravær.  Årdal trekkes ned av svakere demografi og kommuneøkonomi.  
Demografi har imidlertid hatt en positiv utvikling de senere årene, mens kommune økonomien har hatt negativ utvikling.