Endelig kommer ny vei og bane mellom Arna og Stanghelle!

Publisert

Statens vegvesen/Red Ant

Foto: Statens vegvesen/Red Ant

I dag kom nyheten vi har ventet på: Regjeringen har bestemt at de vil prioritere Fellesprosjektet Arna-Stanghelle i ny Nasjonal Transportplan.

Fredag 15. mars avholdt samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) og finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) pressekonferanse på Arna stasjon. Der kom de med et tydelig løfte om at Fellesprosjektet Arna-Stanghelle skal bygges, og at byggestart blir i løpet av 2025 eller 2026. 

De har satt av 38,9 milliarder kroner til prosjektet. 

- Vi i NHO har pekt på Arna-Stanghelle som et av landets aller viktigste prosjekter. Derfor er dette en merkedag. Samtidig ønsker vi å vente litt med å slippe jubelen helt løs til vi ser at de bevilger pengene for å starte byggingen. Men løftene er mer konkrete i dag enn på lenge, siden de peker på byggestart om ett eller to år, sier Sondre Olsen, politisk rådgiver i NHO Vestland.

- Dette prosjektet blir prioritert fordi det har vært en samlet stemme i vest som har krevd handling. Det har gjort det umulig for Regjeringen å prioritere dette bort. Her har politikere fra alle partier, organisasjoner, næringsliv og innbyggere kommet med samme tydelige budskap. Nå ser vi frem til budsjettet, og forventer at Regjeringen nå bevilger pengene som gjør at spaden går i jorden, sier Olsen.