Regjeringen lover å bygge Nordhordlandstunnelen!

Publisert

Tunnel nå!

Foto: Sondre Olsen

- Endelig kommer Nordhordlandstunnelen, etter flere tiår med venting, sier Sondre Olsen, politisk rådgiver i NHO Vestland.

Lørdag 16. mars inviterte representanter fra Regjeringen og lokale folk i Ap og Sp til pressekonferanse på Kiwi på Hylkje i Åsane nord. Der kom endelig løftet om at Regjeringen vil bevilge penger til Nordhordlandtunnelen i ny Nasjonal transportplan. 

NHO Vestland har pekt på dette samferdselsprosjektet som veldig etterspurt av næringslivet. Prosjektet vil føre til en raskere og tryggere vei mellom Bergen og Nordhordland. Arbeidet med reguleringsplanen har startet opp i vår. 

- Det var stor opplevelse å være på Hylkje i dag og få nyhetene om Nordhordlandstunnelen presentert. Nå er det ingen tvil om at reguleringsarbeidet for ny tunnel skal gå i toppfart, og byggearbeidet komme i gang så snart som mulig. Prosjektet er veldig etterspurt av næringslivet, både på grunn av raskere kjøretid og mindre fare for stygge ulykker som vi har sett mye av dette strekket.

SondreOlsen-2.jpg

- Jeg var senest til stede på aksjon for tunnelen i januar. Det som gjør mest inntrykk på meg er hvor tett folk bor i hus og byggefelt til dagens E39 med over 20.000 biler på veiene hver dag. Ingen kan være overrasket over ulykkene som skjer på denne veien. Nå skal det endelig bli trygg og god vei uten farlige avkjørsler, avslutter Olsen.