SAS-streiken avsluttet

Nyhet, Lønnsoppgjør

Publisert

Flyplass, parkerte SAS-fly

Pilotene i SAS ble torsdag 2. mai enige med SAS om en avtale etter mekling. Dermed er streiken i selskapet over etter nesten en uke med konflikt.

På den syvende dagen med streik i SAS, ble partene enige hos Riksmekleren. – Vi er glad for at vi fant en løsning med pilotene som innebærer at SAS nå kan fly som normalt igjen, sier adm. dir. Torbjørn Lothe i NHO Luftfart.

Les også: - Pilotenes krav setter arbeidsplasser i fare

Partene møttes onsdag 1. mai hos riksmekler Mats W. Ruland etter seks dager med streik – en konflikt som har rammet hundretusener av norske passasjerer og kostet selskapet store beløp i tapte inntekter.

Torsdag ettermiddag ble partene enige, og streiken ble avsluttet.

- Begge parter måtte strekke seg langt, og vi fant ved hjelp av riksmekler en løsning som både pilotene og selskapet kunne akseptere. SAS driver i tøff konkurranse med internasjonale selskaper, og er helt avhengig av at lønns- og kostnadsveksten hos piloter og andre ansatte er moderat for å kunne drive lønnsomt, sier NHO Luftfart-sjef Torbjørn Lothe.

Partene er blitt enige om en moderat økonomisk kompensasjon og forbedringer i turnusordningene. I tillegg videreføres avtaler om ansiennitet-ordninger og fordeling av flyvirksomheten i konsernet.

 - Det aller viktigste nå er å legge konflikten bak oss og sørge for at SAS kan gjenoppta alle sine flyvninger så raskt som mulig, sier Lothe.

NHOs pressetelefon: 480 22 800

For spørsmål om avvikling av flytrafikken, ring pressetelefonen til SAS: 64 81 88 00