Ekspertpanel svarte på spørsmål

Nyhet, NHO Agder

Publisert

Ekspertpanel i nettmøte på agp.no

Det er en måned til søknadsfristen for videregående utdanning går ut. Vurderer du yrkesfag? Er det trygt? Hvilke jobber finnes? Ekspertene svarte på spørsmål fra Agderpostens lesere onsdag 26. januar. Foto: Skjermdump agderposten.no.

Elisabeth Meidel i Morrow Batteries var blant bedriftslederne som onsdag svarte på spørsmål i nettmøte på agderposten.no. Ungdom lurte på hva slags kompetanse som etterlyses på batterifabrikken i årene fremover.

- Det er veldig gøy at så mange er interessert. Det betyr at de er spente på det som skal skje fremover, og at de opplever det interessant på lang sikt, sier Meidel til Agderposten. 

På under to timer svarte ekspertpanelet, som i tillegg til Meidel bestod av John Harry Simonstad, Arendal El-team AS, Tara Lyche fra Lucky Frisør og Anne Klepsland Simonsen, NHO Agder, på nærmere 60 spørsmål.  Se spørsmålene som ble sendt inn og besvart her.

Les også:  De valgte utradisjonelt: - Gleder oss til hver dag

Knuse myter om yrkesfag
På tide å pensjonere myter om yrkesfag står det på lederplass i Agderposten 27. januar og NHO er sitert. «Vi vil gjerne knuse myten om at studiespesialisering bør være førstevalget til ungdommer som er usikre på hva de vil fordi det gir flest valgmuligheter i framtida. Velger en yrkesvalg kan en komme ut i en bedrift, men også gå tilbake til skole seinere. Et fagbrev gir ikke bare kvalifikasjoner til jobb, men er også en inngangsbillett til videre studier. Både for videregående, men også fagskole og høyskoler», uttalte Anne Klepsland Simonsen i NHO Agder til Agderposten onsdag.