NHO

Innhold

NHO er gull verdt for bedrifter som trenger hjelp i HR-spørsmål

Nyhet, NHO Agder

Publisert

Arnfinn og Siri snakker sammen og ser på en et modellskip.

MEDSPILLER: NHO-advokat Arnfinn Jensen er en god støttespiller for Siri Vimme Ribe, Country HR-manager i MacGregor. Foto: Arild de Lange Nilsen.

– Jeg får ofte tilbakemeldinger på at mange føler seg alene i arbeidsrettslige spørsmål. Det kan være alt fra hvordan ferier skal avvikles til hvordan man skal håndtere en nedbemanning, sier NHO-advokat Arnfinn Jensen.

Mange ledere i små bedrifter er ikke klar over at konsekvensen av å tråkke feil innenfor arbeidsmiljøloven kan være omfattende.
– Sier man opp noen på feil grunnlag, risikerer man i verste fall et erstatningsansvar på opp mot flere hundre tusen kroner. Det kan være fatalt for en liten bedrift, sier han.


Trygt å ha advokaten en telefonsamtale unna

Siri Vimme Ribe (36) er Country HR-manager i MacGregor. Hun sitter med et stort HR-ansvar for 270 ansatte i Arendal og Kristiansand, i tillegg til hele den landsdekkende bedriften. Hun har selv en master innen organisasjonspsykologi og ledelse, og har fordypet seg i arbeidsrett, men opplever det som trygt å ha NHO-advokat Arnfinn Jensen sin ekspertise en telefonsamtale unna.

– En av de største fordelene med NHO-medlemskapet er Arnfinn. Han gir en utrolig god service, og vi benytter oss ofte av advokathjelpen hans, sier Siri Vimme Ribe.

– Jeg opplever han som utrolig behjelpelig og oppdatert, og vi får skriftlige avklaringer på både norsk og engelsk ved behov, fortsetter hun. MacGregor har vært medlem i NHO siden 2011, og Siri forteller at advokaten er innom dem minst en gang i kvartalet. I tillegg har de hyppig kontakt på e-post og telefon.

– Det føles trygt å være medlem i NHO, og det er en fordel at Arnfinn kjenner bedriften vår godt, noe som gjør dialogen og rådgivningen skreddersydd for oss, sier hun.

#205

NYTTIG: Siri Vimme Ribe opplever NHO som aktive og fremoverlente, og har hyppig kontakt med NHO-advokat Arnfinn Jensen. Foto: Arild de Lange Nilsen.

 

Hjelper både små og store bedrifter

Arnfinn Jensen (34) bistår både små og store Agder-bedrifter med rådgivning innen arbeidsrett, som er hans spesialfelt. Det kan være alt fra reiselivsbedrifter, som er populære arbeidsplasser for ungdom i sommerjobb, til tungvektere innen oljeserviceindustrien som MacGregor. Totalt teller NHO over 1400 medlemsbedrifter i Agderfylkene.

– Jeg har base på hovedkontoret vårt i Kristiansand, men tilbringer omtrent like mye tid ute hos medlemsbedriftene som på kontoret, sier han. Nettverket hans er omfattende, og kunnskapen om det lokale næringslivet fra Flekkefjord i vest til Risør i øst er stor.
Jensen er selv opprinnelig fra Oslo, men det er på Sørlandet han føler seg hjemme, etter at familien flyttet til Setesdal da han var elleve år. Nå er han glad for muligheten til å styrke det lokale næringslivet.

– Tidligere hadde jeg en kontorbasert jobb som forretningsadvokat i Oslo. Nå er jeg ofte ute i feltet og snakker med folk. Det inspirerer meg å hjelpe Agder-bedriftene med konkrete problemstillinger, og å finne gode løsninger for både arbeidsgiver og arbeidstaker, sier han.
 
Kontakt oss for alle spørsmål om medlemskap

Lav terskel for å ta kontakt

Jensen opplever at bedriftsledere i Agderfylkene har et sterkt ønske om å følge loven, men at de synes det er utfordrende å orientere seg i hyppige lovendringer. For hver gang det er regjeringsskifte, kommer det raskt endringer innenfor arbeidsmiljøloven. Disse små og store justeringene er det ikke lett å følge med på om man driver en liten bedrift uten en egen HR-ansvarlig som holder i det arbeidsrettslige.

– Det er lav terskel for å ringe meg. Jeg er opptatt av å veilede slik at jeg i samarbeid med bedriften kan forebygge feiltramp, sier Jensen. HR-manager Siri Vimme Ribe bekrefter at det føles enkelt å ta kontakt med advokaten.
– Han er ydmyk, og setter seg lett inn i situasjoner som blir beskrevet, sier hun.

 

Medlemskapet gir mer enn hjelp i arbeidsrett

I tillegg til å gi konkret rådgivning innenfor arbeidsrett til regionens bedrifter, arrangerer NHOs regionkontor også kurs og møteplasser for medlemsbedriftene. Møteplassene er gratis arrangementer, der NHO er til stede med sin fagekspertise. Vel så viktig er det at lokale bedrifter kan benytte seg av hverandres erfaringer.

– Møteplassene er populære blant HR-ansatte, som ser verdien av å styrke nettverket sitt. Vi ønsker å være en brobygger mellom lokale bedrifter, forteller Jensen. Siri Vimme Ribe har selv deltatt på HR-forum i regi av NHO hvor Agderfylkenes næringsliv er representert.

– Jeg opplever NHO som aktive og fremoverlente, og jeg setter pris på den oppdaterte bistanden de tilbyr oss som jobber med HR, forteller hun.

Som NHO-medlem får du blant annet disse fordelene:

  • Rådgiving fra våre advokater og eksperter om blant annet arbeidsmiljøloven, forsikringer, kontrakter og pensjonstilbud til ansatte.
  • Tilgang til politisk påvirkningskraft både lokalt og nasjonalt.
  • Kompetansehevende kurs lokalt som gjør deg til en relevant og oppdatert arbeidsgiver.
  • Hjelp fra NHOs regionkontor. De kjenner ditt nærmiljø og har lokale nettverk. 
  • Full tilgang til NHOs arbeidsgiverportal Arbinn.no. Dette er et verdifullt verktøy som hjelper deg i den daglige driften av din bedrift.
  • Bedriften blir også medlem i en landsforening/ bransjeforening. Her får du råd og hjelp i spørsmål som angår din bransje. De fleste tilbyr egne medlemsfordeler. 

Visste du at:

  • Gründerbedrifter kan bli i medlem i NHO for 2000 kr i året.
  • De fleste medlemsbedrifter i NHO er små og mellomstore.  

Få de siste nyhetene fra NHO

Få de siste nyhetene fra NHO

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: