Thomas er ny styreleder i Arktis

Publisert

Han takker for tilliten og gleder seg til å ta fatt på arbeidet. Thomas Myhre er valgt som ny styreleder i NHO Arktis.

Thomas Myhre er daglig leder i Polarkonsult og har allerede ett år bak seg som styremedlem i NHO Arktis. Når han nå overtar rollen som styreleder, er målet å bidra til å få så gode rammebetingelser som mulig for bedriftene i nord. 

-Jeg ser frem til å bidra enda mer i utviklingen av vår region og vi må erkjenne at Arktis er i senter for mange av aktivitetene som skjer fremover i internasjonal politikk enten det gjelder energi, suverenitet eller klima. Vi i Nord-Norge må våge å ta vår posisjon i Arktis og jeg ser frem til å være en aktiv bidragsyter sammen med et fremoverlent styre og en sterk administrasjon i NHO Arktis, som sammen representerer bredden i nord. Det må skapes levedyktige samfunn med gode rammebetingelser for næringslivet i nord for å sikre verdiskaping og bosetting. Bygger vi ned, kan vi som nasjon ende opp med å miste vår posisjon i nord, sier Thomas Myhre.

Regiondirektør i NHO Arktis, Sigrid Ina Simonsen, er svært fornøyd med å ha Myhre med på laget. Med erfaring fra ulike sektorer, inkludert forsvaret, reiseliv, skipsfart og maritim industri, kjenner han godt til flere av viktige bransjer i nord, sier Simonsen. Det kommer godt med når vi jobber på vegne av bedriftene.

Myhre er som allerede nevnt daglig leder i Polarkonsult.  Bedrift driver innen skipsdesign og teknisk rådgivning for Forsvaret, olje& gass, maritim industri og fornybar energi.  Selskapet er lokalisert i Harstad, Svolvær, Bergen og Sandes og har over 35 ansatte.

Den blide 40-åringen kom inn i NHO Arktis som styremedlem i 2021 og har vært aktiv deltaker både i styremøter og næringslivsaktivteter i regi av NHO. Thomas er utdannet kaptein og har seilt i 12 år før han gikk på land og over i konsulent- og skipsdesignbransjen. Som den aktive mannen han er, har han også ulike verv, blant annet som styremedlem i Hinnstein AS og SPE Northern Norway Section.

Styret i NHO Arktis har en viktig rolle i å bidra til å prioritere saker som regionkontoret jobber med. Styremedlemmene er ambassadører for alle medlemsbedriftene i regionen. De er formidlere av bedriftenes behov og synspunkter, og hvilke politiske saker som er viktige.

I tillegg til Thomas Myhre består styret i NHO Arktis består av 7 medlemmer og 2 varaer:

Ida Texmo Prytz, fra Nordkraft er nestleder, mens Jens-Harald Jenssen (Seacloud), Liza-Mari Widnes Isaksen (Salmar), Hege Steffensen (Hemis), Morgan Degerstrøm (Vardøbruket), Terje Aunevik (Pole Position Logistics) og Vegard Berge Uglebakken (Æventyr) er styremedlemmer. Geir Henning Wintervoll (Finnfjord) og Anniken Karlsen (Polarklipp) er styrets varamedlemmer.