Månedens bedrift - First Seafood AS

Publisert

Månedens bedrift: FOTO: Per Håkon Pettersen, Glåmdalen.

Månedens bedrift: FOTO: Per Håkon Pettersen, Glåmdalen. Foto: NHO

Vi gratulerer vår medlemsbedrift, First Seafood AS i Kongsvinger, som månedens bedrift i NHO Innlandet.

- Vi har 2532 medlemsbedrifter i NHO Innlandet. En gang i måneden velger vi ut «Månedens bedrift» for å gjøre ekstra stas på en av våre medlemsbedrifter. Dette er et konsept vi har hatt siden 2014. Vi velger bedrifter ut ifra en spredning i geografi, bransje og størrelse, og kanskje det viktigste av alt: en bedrift som har utmerket seg for noe mer enn sin egen virksomhet. Månedens bedrift for mars 2023 er First Seafood AS.

First Seafood AS er NHO Innlandet sitt aller første medlem i NHOs landsforening, Sjømat Norge. Vi har valgt First Seafood på bakgrunn av at de har valgt å satse og bygge Norges mest moderne laksefileteringsfabrikk på Kongsvinger. Bedriften er en del av Kverva, knyttet til havbruksselskapet Salmar ASA og fiskeindustrien via Insula. Det er et av flere foretak som også er et resultat av at overskudd fra havbruksnæringen reinvesteres og slik skaper ny virksomhet og arbeidsplasser i hele Norge. Innlandet med sin beliggenhet mellom kysten og våre største byer kan ha mulighet til ytterligere vekst basert på havbruket gitt at rammevilkårene forblir gode. First Seafood AS er et sjømatselskap som kjøper og selger konsumpakket fersk og frosset fisk til dagligvare-, storhusholdnings- og eksportmarkedet. De er en integrert og nytenkende aktør innen skreddersydde løsninger for kvalitetssjømat. De ønsker å levere det beste fra det norske hav til kunder i inn- og utland.

Vi er stolte og glade over å kunne presentere First Seafood AS som månedens bedrift! Gratulerer så mye, sier seniorrådgiver i NHO Innlandet, Linn Alicia Slora Kristiansen.