Vi har 2025 medlemsbedrifter i NHO Innlandet. En gang i måneden velger vi ut «Månedens bedrift» for å gjøre ekstra stas på en av våre medlemsbedrifter. Dette er et konsept vi har hatt siden 2014. Vi velger bedrifter ut ifra en spredning i geografi, bransje og størrelse, og kanskje det viktigste av alt: en bedrift som har utmerket seg for noe mer enn sin egen virksomhet. Vi gratulerer Nordvald Kafe og Vinbar som månedens bedrift og er imponert over dedikasjonen til restaurant og matfaget og hvordan de ivaretar lærlingene på vei mot fagbrev, sier seniorrådgiver Linn Alicia Slora Kristiansen i NHO Innlandet.
Engasjement for de unge
Mari Mette Tjønnas driver Norvald Kafe og Vinbar i tillegg til Tjønnås Delikatesser i Storgata. På Drengestua midt på tunet av Gjøvik Gård, finner du kafeen. I de naturskjønne og historiske omgivelsene har kafeen åpent onsdag – søndag gjennom hele året. Eieren, Mari Mette, har et stort engasjement for restaurant- og matfaget, samt utvikling av unge talenter.
-Dette er en arbeidsplass for mange unge mennesker som får sin første arbeidserfaring her. Vi ønsker å skape gode opplevelser, spesielt når dette er den første arbeidserfaringen. Det er viktig for oss å ta lærlingene godt imot og gi de god opplærling slik at lærlingeløpet oppleves på en god måte. Samtidig setter vi krav til både service og kvalitet, sier Mari Mette Tjønnås.
- Nordvald Kafe og Vinbar har vist seg som en svært god bedrift for lærlinger, og lærlingene deres har også fått muligheten til å vise seg fram nasjonalt. I år var en av deres lærlinger, Khalil, med i Asko Servering Norgescup for Kokk- og servitørlærlinger som er en årlig konkurranse som arrangeres sammen med Norske Kokkers Landsforening (NKL). Mari Mette og hennes team har skapt et miljø hvor lærlinger kan utvikle seg og blomstre, og de er en viktig bidragsyter til å forme fremtidens kokker og matfagarbeidere, sier Kristiansen.
Kvalitet og bærekraft
Nordvald Kafe og Vinbar har også vist et sterkt engasjement for lokalsamfunnet med ved å tilby kvalitetsprodukter og drive på en tradisjonsrik plass på Gjøvik Gård. Kafeen serverer kaffe laget med det beste utstyret og de beste råvarene. På en La Marzocco espressomaskin brygger de espresso med kaffebønner fra den anerkjente Tim Wendelboe, og de bruker kun den beste økologiske melken fra Biri Gårdsmeieri.