Norgesvinduet Svenningdal har vært en lokal verdiskaper i over 100 år!

Publisert

Stian Arntsberg

En hjørnesteinsbedrift som betyr mye for lokal jobb- og verdikaping, gratulerer med prisen til Norgesvinduet Svenningdal AS i Grane ved daglig leder Stian Arntsberg, vellfortjent og vi gleder oss til å følge dere videre! Foto: Anders Paulsen

Vi ønsker å hedre en bedrift med over 100 års fartstid i en tradisjonsrik og viktig bransje i nord. Bedriften har gjennom mange generasjoner vært en hjørnesteinsbedrift i lokalsamfunnet. Vi marker derfor Norgesvinduet Svenningdal AS i Grane som månedens bedrift for august 2023 -prisen ble delt ut under middagen på Drivkraftkonferansen!

En fullpakket feiring ble avholdt under middagen til Drivkraftkonferansens hvor vi brukte anledningen til å dele ut prisen månedens bedrift for august 2023 til en lokal hjørnesteinsbedrift som har vært en driver i egen bransje. Prisvinneren var spesielt invitert til å delta på middagen, og under utdelingen roste regiondirektør Hans Christian Hansson daglig leder Stian Arntsberg, fjerde generasjon på eiersiden, for innsatsen gjennom mange år. 

- Dere er en tradisjonsrik bedrift, og en pilar i lokalsamfunnet. Reisen startet med et lån på 25.000 kroner i Vefsn Sparebank, siden har dere bygd stein på stein. Jeg er imponert over hvordan dere tar samfunnsansvar på alvor, og også satser tungt på arbeid med miljø og bærekraft.

Videre legger Hansson til at det den siste tiden ikke har vært en selvfølge at markedet går godt.

- Dere opererer i en bransje som er sterkt utsatt for konjunkturer, og vi vet at det er en del motvind i byggenæringen nå. Det har dere imidlertid vært utsatt for tidligere også, men dere har vist en imponerende stayerevne - og overlevd både en verdenskrig og opptil flere finanskriser. Dere har over 100 år bak dere, og jeg føler meg trygg på at dere har minst like mange foran dere også. Mottoet dere har valgt, “i takt med tiden”, kunne ikke vært mer passende.

Han avlustter begrunnelsen med å hedre en bedrift som representerer og motiverer oss i NHO Nordland til å fortsette vårt arbeid for bedrifter i bygd og by.

- Vi er mange som er takknemlige for at dere bokstavelig talt bygger Nordland, og det er en ære og en glede å ha en bedfrift av deres kaliber som medlem i fellesskapet vårt.

Selskapet har bevist flere ganger at slagordet "i takt med tiden" passer selskapet. En hjørnesteinsbedrift som betyr mye for lokal jobb- og verdikaping, gratulerer med prisen til Norgesvinduet Svenningdal AS i Grane ved daglig leder Stian Arntsberg, vellfortjent og vi gleder oss til å følge dere videre!

imagev7gr9.png

Prisbegrunnelsen

Norgesvinduet Svenningdal AS er en stolt og lokal trevarefabrikk med over 100 års historie. Den ble startet av Johan Lund Arntsberg i 1918, som lagde møbler, dører og vinduer av høy kvalitet. I 1971 begynte selskapet å lage Husmorvinduet på lisens, og i 1991 lanserte den sitt eget merke: Norgesvinduet, som tok bransjen med storm. Fabrikken drives fortsatt av Arntsberg-familien, som har fire generasjoners erfaring med trevareproduksjon. Norgesvinduet Svenningdal AS er en solid og pålitelig bedrift som leverer vinduer du kan stole på i mange år fremover.

Kompetanse

Gjennom høy kompetanse, god markedsføring, dyktig ledelse og godt samarbeid med de ansatte, har bedriften over tid evnet å utvikle og omstille seg i takt med endringer i bransjestrukturer og markeder. I dag fremstår bedriften som solid og fremtidsrettet med kompetanse og styrke til videre utvikling, og har i dag over 100 ansatte i sving.

Posisjonering

Bedriften er blant de ledende innenfor trevareindustrien i Norge og har en sterk posisjon som leverandør av vinduer og dører til et utvidet marked. Et solid lokalt eierskap trygger selskapets fremtidige posisjon som en av kommunens viktigste jobb- og verdiskaper. De har siden oppstart kapret mange priser for sitt arbeid med både markedsføring, synlighet, leveranse, avfallshåndtering og industrireising.

Miljø som kjerneverdi

Selskapet har en egen miljøpolitikk som skal sikre at aktivitet og produktene gjør minst mulig skade på ytre og indre miljø. I miljøarbeidet ser de på gjeldende lover og regler innen miljø som et minimumskrav og jobber hele tiden med å utvikle nye produkter og prosesser som er mindre belastende for miljøet. Blant annet har de gått over til bruk av kjerneved som naturlig impregnering for å erstatte forbruk av løsemidler og andre giftige tilsetningsstoff i prosessen. Dette sender signaler til leverandør og bransjen for sådan slik at de hele tiden blir mer miljøvennlig. 

Det er derfor en ære å gi prisen månedens bedrift til Norgesvinduet Svenningdal AS som en lokal jobb- og verdiskaper gjennom 100 år!

---------------------

NHO Nordland hedrer hver måned en bedrift med utmerkelsen Månedens bedrift. Prisen tildeles bedrifter som gjennom sin virksomhet bidrar til lokal jobb- og verdiskaping og som utmerker seg i særlig grad med sin kompetanse, sine produkter, utvikling over tid, sysselsetting og engasjement for lokal nærings- og samfunnsutvikling.

Vet du om et selskap som fortjener prisen kan du nominere de her (tykk på lenka)!