Vaglid er Månedens Klimabedrift i juni

Nyhet, NHO Rogaland

Publisert

-Tusen takk! Dette setter vi stor pris på, sier anleggsgartnermester Kåre Inge Hettervik. Rådgiver Sigurd Ur fra NHO Rogaland, til høyre.

Tysvær-bedriften har tatt grep for å begrense egne utslipp – og velger nå samarbeidspartnere som deler fokus på bærekraft.

Gartnerne i Tysvær har røtter tilbake til 1967, og er nå 18 ansatte. Det har jo jobbet med det grønne siden startet, men har de siste årene tatt konkrete grep for å redusere fotavtrykket.

-Jeg tror bærekraft blir en stadig viktigere del av Vaglid sin konkurransekraft. Heldigvis har det aldri vært så lønnsomt å satse grønt, sier rådgiver Sigurd Ur i NHO Rogaland.

-Tusen takk! Dette setter vi stor pris på, sier anleggsgartnermester Kåre Inge Hettervik idet han mottar blomster og diplom.

Det skjer mye

Regionkontoret kårer Månedens Klimabedrift gjennom hele 2021 for løfte fram grønne initiativ blant våre 2500 medlemmer i Rogaland. Det skjer nemlig langt flere grønne satsinger ute hos bedriftene enn det folk er klar over.

Vaglid har elektrifisert store deler av utstyrsparken og gjort store kutt i bruken av plantevernmiddel.

Her kan du lese mer om prisen: https://www.nho.no/regionkontor/nho-rogaland/artikkelarkiv/hvem-er-manedens-klimabedrift/

Halvparten har tatt grep

En medlemsundersøkelse viser i hvilken grad næringslivet i Rogaland og resten av landet ser på mulighetene som ligger i det grønne skiftet.

Halvparten av bedriftene har gjort investeringer som bidrar til å redusere bedriftens klimautslipp. Vaglid er et flott eksempel på dette.

-Etter hvert som kundene blir stadig mer miljøbevisst, blir bedriftene i økende grad en del av løsningen. Derfor er Vaglid en inspirerende historie som vi er stolte av å ha med i NHO-fellesskapet, sier Ur.