Ekte Halling med kjærlighet for bærekraft

Publisert

Bli kjent med vår nye kollega Linda Dalene Bjerke. Hun starter som ny prosjektleder for Bærekraftsløftet Viken som skal sørge for at kommunene og næringslivet jobber sammen for å skape bærekraftige lokalsamfunn.

Hvem er Linda Dalene Bjerke?

Ekta Halling, 36 år fra Gol i Hallingdal. Var så heldig å få ta med meg jobben i Hallingdal i sommer slik at jeg kunne  flytte til Oslo. Brenner for en mer bærekraftig verden.

 

Hvordan vil du beskrive deg selv med tre ord?

Det tror jeg må bli aktiv, ansvarsfull og strukturert.

 

Hva skal du jobbe med i NHO Viken Oslo?

Jeg skal kartlegge status på hvordan kommunene i Viken ligger an med å nå FNs bærekraftsmål, finne felles utfordringer og fokusområder. Så skal vi koble på næringslivet slik at bedriftene kan være med å løse disse utfordringene.

 

Hva har du gjort før du begynte hos NHO?

Jeg har jobbet i Regionrådet for Hallingdal og Ål Utvikling med Merket for bærekraftig reisemål i tillegg til en del andre mindre prosjekter for å utvikle Hallingdalsregionen som bo og arbeidsregion.

 

Nyheter eller Netflix?

Nyheter, det blir gjerne ikke mye tid til TV når man er mer glad i å være ute på ski, klatre eller på fjelltur.

 

Hvis du skulle reist her og nå, hvor hadde du tatt turen?

Her og nå, det tror jeg måtte blitt en skiferie. Enten Tromsø-regionen eller til alpene. Sommeren, definitivt Italia. 

 

Hvis du kunne invitert to personer på middag blant alle i verden, hvem hadde du bedt?

Anita Krohn Traaseth beundrer jeg for kunnskapen hun sitter på, åpenhet og den genuine interessen for mennesker. Og for å gå foran for å få flere kvinner i høyere stillinger og verv.  Aksel Lund Svindal  er en utrolig spennende mann med sin mentale styrke og innstilling til utfordringer livet byr på.