Artikler

Vis filtrering

90 resultater

Type artikkel
Velg område
90 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. EU presenterer liste over kritiske teknologier  

  EU har presentert sin liste over strategiske teknologier. Dette er teknologier der overdreven avhengighet av utenlandske leverandører kan utgjøre en sikkerhetsrisiko. Høyest på listen står halvledere, kunstig intelligens, kvanteberegning og bioteknologi . 

 2. Frankrike med ny grønn tiltakspakke

  25. september la Frankrikes president Emmanuel Macron frem nye grønne tiltak gjennom det såkalte planification écologique-rådet. De nye tiltakene forsøker å forsone klimaambisjoner, konkurransedyktighet og hensyn til alminnelige borgere.

 3. EUs strategi for økonomisk sikkerhet

  Pandemien, Russlands invasjon av Ukraina, og frykt for hva som kan skje i Taiwan har tydeliggjort sammenhengen mellom økonomi og geopolitikk. EU ønsker å bedre forstå risikoene de står overfor, og ikke minst enes om et felles rammeverk for å oppnå økonomisk sikkerhet. Dette er bakgrunnen for den foreslåtte strategien for økonomisk sikkerhet.

 4. Green Deal Industrial Plan

  Green Deal Industrial Plan er EUs plan for å nå sine klimamål, styrke europeisk konkurransekraft, og sikre energiforsyning. I tillegg sees det som et svar på amerikanernes IRA. Planen bygger på fire pilarer: forenklet regulering, tilgang til kapital, økt kompetanse og global handel.

 5. Critical Raw Materials Act (CRMA) lagt frem

  Kritiske råmaterialer er i smarttelefoner og flatskjerm-TV-er, i solcellepaneler og vindturbiner. De er med andre ord kritiske for å nå klimamålene så vel som å sikre europeisk konkurransedyktighet, og nå har EU-Kommisjonen presentert sin plan for å sikre forsyningen.

 6. NHO Europanytt 10.02.23

  NHOs Brusselkontor søker etter ny rådgiver, Europas toppledere har diskutert Green Deal Industrial Plan, Volodomyr Zelenskyj har vært i Brussel, og Europaparlamentet har hatt avstemminger om Fit for 55. Les mer i ukens utgave av nyhetsbrevet.

 7. NHO Europanytt 03.02.23

  I dagens nyhetsbrev kan du lese om at norsk batteriindustri inviteres til å delta i Europas største batterisatsning, om Kommisjonens svar på IRA og innføringen av de nyeste sanksjonene mot Russland.