Årets hagefest; Vi må klare omstillingen sammen!

Publisert

f.v. Marthe Øyjord, Reidun Kjelling Nybø, Erlend Bullvåg, Ørjan Berg, Tone Sofie Aglen og Bård Michalsen. Foto: Karianne Grønnbech

Tusen takk til alle som kom og gjorde kvelden til en minnerik aften i nydelig vær. Det er godt når vi får til å samle mange engasjerte og dyktige mennesker fra ulike sektorer og bakgrunner for å ta del i samtaler, dele ideer, erfaringer og visjoner for fremtiden. Årets tema handlet nettopp om det -omstilling for å løfte Nordland videre inn i fremtiden.

Her fikk vi høre fra en av landets mest relevante politikere, klima- og miljøminister Espen Barth Eide. Han fortalte oss om sine tanker om Nordland og hvordan han skal være med å bidra til videre vekst sammen med oss som er her. Han var tydelig på at vi har store muligheter og ressurser i vår region, og at vi må utnytte dem på en smart og bærekraftig måte -og det skal politikken være med å legge til rette for.

Høydepunktet på programmet for mange var nok  panelet som diskuterte hvordan vi kan gjøre Nordland til en nasjonal vekstmotor med fokus på hvordan vi mentalt må omstille oss for å bygge en felles merkevare. Det var spennende å høre ulike perspektiver fra medier, næringsliv, utdanning og idrett. Panelet var enig om at vi må jobbe sammen for å styrke vår identitet, selvtillit og omdømme, og at vi må vise fram alt det positive som skjer i vår landsdel. Vi må også tiltrekke oss flere folk som vil bo og jobbe her, og skape et godt liv for oss som bor her og andre.

På slutten av programmet fikk vi også gleden av å dele ut prisen Månedens Bedrift til Polarplast som en stabil og viktig hjørnesteinsbedrift i Salten, hele begrunnelsen og bilder fra utdelingen finner du her.

Vi håper at alle som var på hagefesten vår fikk en flott kveld, og at dere ble inspirert til å fortsette å gjøre en forskjell i året som kommer. Vi gleder oss til neste år, da vi skal ha enda en fantastisk hagefest!

Ikke minst fikk vi som vanlig en god opplevelse hos Nordland kultursenter -som virkelig ble forsterket av så å si vindstille ettermiddag (som er noe uvanlig til Bodø å være). Ikke minst er vi svært glad for at vi fikk et forrykende minikonsert fra Vesterålsbandet Posing Woods. De ga oss både fengende melodier og fine tekster som passet perfekt til stemningen.

Takk til alle som kom!

______________________________________

Vi har flere bilder fra kvelden -bildene finner du her (lenke, mulighet for å laste ned enkelbildet)
Bruk av bilder skal fotokreditteres til NHO Nordland og fotograf Karianne Grønbech.

--------------------------------------------

Programmet fenger

Her med Ina Therese Tælnes fra Visit Plura sammen med klima- og miljøminister Espen Barth Eide.

image4qu84.png

Foto: Karianne Grønbech

Stemninga og været var på topp!

Her med Ketil Skår, Aud Sdhjødt Fredriksen, Mona Lindal og Monica Ahyee

imageu90uo.png

Foto: Karianne Grønbech

Topp stemning etter programslutt

Her med Elnar Holmen, John Harald Bjarnesen og Ketil skår

imageq1l1j.png

Foto: Kariann Grønnbech

Tid til å sjekke opp ungdommen

Sittende fylkesrådsleder Elin Dahlseng Eide (tidligere fylkesråd for utdanning) tok seg tiden til å sjekke inn med guttene fra Vesterålen

imagei80gu.png

Foto: Kariann Grønnbech

Tid til de gode samtaler

image4egp.png

Foto: Kariann Grønnbech

Klima- og miljøminister Espen Barth Eide

imageqc14.png