NHO

Innhold

NHO Brussel

#205

EU-parlamentet

NHO er i Brussel for å påvirke beslutninger som tas i EUs institusjoner

Vi gir kolleger i NHO informasjon om EU/EØS-saker som organisasjonen jobber med, og jobber for å ivareta medlemmenes interesser i det viktigste internasjonale markedet for norsk næringsliv. EUs indre marked omfatter ca 500 millioner mennesker, og om lag 80% av Norges samlede eksport går hit. Norske bedrifter har full adgang til dette markedet på samme vilkår som EU-bedrifter gjennom EØS-avtalen. Meld deg gjerne på vårt nyhetsbrev NHO Europanytt om du ønsker å holde deg oppdatert. 

Direktør for NHO Brussel er Ingebjørg Harto. Sammen med henne jobber seniorrådgiver Emmelie Odberg Rosengren. I tillegg har kontoret to praktikanter.

Studentpraktikant

Er du samfunnsengasjert og nysgjerrig, med interesse for næringslivet og Norges forhold til EU? Da er kanskje du vår nye studentpraktikant. Søknadsfristen for praktikantopphold for våren 2019 er nå avsluttet, men det er mulig å søke igjen for høsten 2019! 

Siste nytt fra NHO Brussel:

 1. Nyhet, NHO Brussel

  Aktuelt og aktiviteter ved NHO Brussel - Oppskalering av grønne innovasjoner står for tur

  Når: 4. desember 2018, 12:00-13:30  | Hvor: Europaparlamentet (Rue Wiertz 60) møterom 1G3. Seminaret handler om grønne anskaffelser og det gode samspillet som må på plass mellom det offentlige og det private for at de kostnadskrevende utviklings- og innovasjonsløpene i det hele tatt skal skje, og ikke minst tas i bruk i stor skala. Registrering og program finner du nedenfor:

 2. Nyhet, NHO Brussel

  NHO Europanytt - FNs 24. klimakonferanse i Katowice er kommet halvveis

  Theresa May utsetter parlamentets avstemning om exit-avtalen, Rådet godkjenner EUs 2019 budsjett, de europeiske sosialdemokratene (S&D) har valgt Frans Timmermans som Spitzenkandidat, FNs klimakonferanse i Katowice, Tyskland må åpne for dansk krafteksport, EU enige om styrkingen av cybersikkerheten i Europa, Europaparlamentet ønsker mer midler til LIFE-programmet, Forbrukerkontrakter for online/offline varesalg og Rolf Einar Fife utnevnt til ny ambassadør ved Norges delegasjon til EU. NHO Brussel ønsker han velkommen!

 3. Nyhet, NHO Brussel

  NHO Europanytt - EU lanserer handlingsplan for kunstig intelligens sammen med Norge og Sveits

  Theresa May utelukker ikke å utsette parlamentets avstemning, Rådet vedtar sin posisjon på forslaget om et europeisk arbeidsmarkedsbyrå, Clean Energy-pakken nå endelig vedtatt, EU lanserer handlingsplan for å styrke utviklingen av kunstig intelligens (AI) i Europa, Europaparlamentarikere vil se enda strengere opplysnings- og åpenhetskrav for online plattformer, og EU tar grep for å bekjempe desinformasjon og terrorinnhold.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt