NHO

Innhold

NHO Brussel

#205

EU-parlamentet

NHO er i Brussel for å påvirke beslutninger som tas i EUs institusjoner

Vi gir kolleger i NHO informasjon om EU/EØS-saker som organisasjonen jobber med, og jobber for å ivareta medlemmenes interesser i det viktigste internasjonale markedet for norsk næringsliv. EUs indre marked omfatter ca 500 millioner mennesker, og om lag 80% av Norges samlede eksport går hit. Norske bedrifter har full adgang til dette markedet på samme vilkår som EU-bedrifter gjennom EØS-avtalen. Meld deg gjerne på vårt nyhetsbrev NHO Europanytt om du ønsker å holde deg oppdatert. 

Direktør for NHO Brussel er Ingebjørg Harto. Sammen med henne jobber seniorrådgiver Emmelie Odberg Rosengren. I tillegg har kontoret to praktikanter.

Er du samfunnsengasjert og nysgjerrig, med interesse for næringslivet og Norges forhold til EU? Da er kanskje du vår nye studentpraktikant og kollega for vårsemesteret 2019!

Siste nytt fra NHO Brussel:

 1. Nyhet, NHO Brussel

  NHO Europanytt - Brexit: "En no-deal er mer sannsynlig nå enn noensinne"

  Donald Tusk advarer at et no-deal scenario er mer sannsynlig nå enn noensinne, utvidet beskyttelse av ansatte mot kreftfremkallende stoffer og Europakommisjonen med ny bioøkonomistrategi. Sosialt trepartsmøte i EU, Europeisk batteriallianse feirer ett år og Erna Solberg deltar på asiatisk-europeisk toppmøte og business forum i Brussel.

 2. Nyhet, NHO Brussel

  NHO Europanytt - EU-UK nær avtale?

  UK og EU nær en avtale? Europaparlamentarikerne støtter totalforbud av engangsplast innen 2021. Rådet godkjente den nye EU Customs action plan 2018-2022, tiltak for å bevare dypvannsfisk i Nordøst-Atlanteren og Europaparlamentarikerne vil styrke togpassasjerers rettigheter.

 3. Nyhet, NHO Brussel

  NHO Europanytt - Håp om fremgang i Brexit-forhandlingene modereres av britene

  Håp om fremgang i Brexit-forhandlingene modereres av britene, EU-parlamentet vedtok styrkingen av EUROJUST, ny forsvarsavtale mellom Storbritannia og Tyskland og NHO støtter EU-parlamentets syn på offentlige anskaffelser.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt