NHO

Innhold

NHO Brussel

NHO er i Brussel for å påvirke beslutninger som tas i EUs institusjoner

Vi gir kolleger i NHO informasjon om EU/EØS-saker som organisasjonen jobber med, og jobber for å ivareta medlemmenes interesser i det viktigste internasjonale markedet for norsk næringsliv. EUs indre marked omfatter ca 500 millioner mennesker, og om lag 80% av Norges samlede eksport går hit. Norske bedrifter har full adgang til dette markedet på samme vilkår som EU-bedrifter gjennom EØS-avtalen. Meld deg gjerne på vårt nyhetsbrev NHO Europanytt om du ønsker å holde deg oppdatert. 

Direktør for NHO Brussel er Ingebjørg Harto. Sammen med henne jobber seniorrådgiver Emmelie Odberg Rosengren. I tillegg har kontoret to praktikanter.

EU-parlamentet

EU-parlamentet

Er du samfunnsengasjert og nysgjerrig, med interesse for næringslivet og Norges forhold til EU? Da er kanskje du vår nye studentpraktikant og kollega for vårsemesteret 2019!

Siste nytt fra NHO Brussel:

 1. Nyhet, NHO Brussel

  NHO Europanytt - EU med et blankt nei til deler av Theresa Mays "Chequers plan"

  I EU toppmøtet i Salzburg rådet det ingen enighet på migrasjon og sikkerhet og det ble et blankt "Nei" til deler av Mays Chequers plan, EUs konkurransekommisjonær etterforsker på de tyske bilselskapene og Amazon, og Europakommisjonen presenterer en plan for å modernisere WTO

 2. Nyhet, NHO Brussel

  Både EU toppmøtet i Salzburg torsdag og IMFs vurderinger fokuserer på behovet for å begrense skadevirkningene av Brexit

  EU-toppmøtet i Salzburg om bare få dager, IMF studie viser at "no-deal" senarioet kan ha alvorlige konsekvenser for britisk økonomi, One Health resolusjon om antibiotikaresistens godkjent, Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen besøker Brussel og statssekretær Ingvil Smines Tybring-Gjedde deltar i uformelt energiministermøte.

 3. Nyhet, NHO Brussel

  NHO Europanytt - Europaparlamentet styrker opphavsrettsinnehavernes rettigheter

  Europaparlamentet styrker opphavsrettsinnehavernes rettigheter, Ungarn erklært udemokratisk av Europaparlamentet, ny tysk-italiensk migrasjons avtale, fjerning av dobbeltstandarder angående produkter og spennende resolusjoner angående plastresirkulering.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt